Salgsmodning

Salgsmodning handler ikke kun om, at opnå den højeste pris for din virksomhed. Salgsmodning er først og sidst en foranstaltning af, at virksomheden kan sælges og at processen kan forløbe smidigt og effektivt – da alt andet risikerer, at påvirke prisen. Når det er sagt, så er gevinsten af salgsmodning ofte, at sælger opnår et betydeligt større udbytte.

Er der styr på det formelle i virksomheden? Sikring af væsentlige rettigheder, overblik og dokumentation af samarbejdsaftaler med væsentlige leverandører og kunder, lejekontrakter og andet, der potentielt kan spænde ben for en overtagelse eller på anden måde have negativ indflydelse på det signal og indtryk, der efterlades hos potentielle købere.

Når salgsmodning også skal handle om, at optimere værdien af virksomheden og udbytte for sælger, så skyldes det, at et ejerskifte sætter bl.a. virksomhedens kapitalstruktur i en helt ny kontekst. Hvordan er købers muligheder for, at finansiere overtagelsen og kan vi gøre noget i forkøbet for, at optimere disse muligheder og dermed prisen?

Er der elementer i virksomheden, der med fordel kan sælges fra eller udloddes inden et salg – skal virksomheden sælges i dens nuværende form?

Vi går systematisk til værks, ser altid med friske øjne ind i virksomheden og præsenterer i et samarbejde med ledelsen en analyse og handlingsplan for, hvordan virksomheden modnes optimalt til et salg.